﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » Business Objects and Data Access (How do I?)  » When does the editing state get changed to editing state adding?</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Tue, 09 Jun 2026 07:01:04 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>When does the editing state get changed to editing state adding?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12356.aspx</link><description>When adding a record when should the editing state change to adding? &lt;/P&gt;&lt;P&gt;I am handling the&amp;nbsp;set default values event of a business object however&amp;nbsp;the editing state is idle.. I would think that is should be adding??&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Anyways for now I am can set my own property so I know that values that are set from the set default value event. below &lt;/P&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Private&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; BoWoLineItem1_SetDefaultValues() &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Handles&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; BoWoLineItem1.SetDefaultValues&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;With&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; BoWoLineItem1&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.woi_PayRate = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.BoWorkOrderHeader1.woh_PayRate&lt;/P&gt;&lt;P&gt;.&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;With&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Private&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; BOWoLineItem_FieldPropertyChanged(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; sender &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Object&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; e &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; BOWoLineItemFieldChangedEventArgs) &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Handles&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.FieldPropertyChanged&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Select&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Case&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; e.FieldChanged&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Case&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; BOWoLineItemFieldNames.woi_PayRate&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;'-----------------------------------------------&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;'&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;'--- Update Check Item Details Reg and OT Hours&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;'&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;'-----------------------------------------------&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;'Check to see if this value was changed due to the set defaul values&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.EditingState = MicroFour.StrataFrame.Business.BusinessEditingState.Adding &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Then&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;-&amp;gt; doesnt work replace with custom property?&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;'bail&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Exit&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Select&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;</description><pubDate>Tue, 06 Nov 2007 10:00:03 GMT</pubDate><dc:creator>Paul Chase</dc:creator></item><item><title>RE: When does the editing state get changed to editing state adding?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12491.aspx</link><description>No problem :)</description><pubDate>Tue, 06 Nov 2007 10:00:03 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: When does the editing state get changed to editing state adding?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12490.aspx</link><description>I didnt see this before. thats perfect thanks trent</description><pubDate>Tue, 06 Nov 2007 09:49:16 GMT</pubDate><dc:creator>Paul Chase</dc:creator></item><item><title>RE: When does the editing state get changed to editing state adding?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12440.aspx</link><description>You may want to test on the row state of the BO rather than the editing state.&amp;nbsp; For example:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]If Me.CurrentRow.RowState = Adding Then&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; '-- add your logic&lt;BR&gt;End If[/codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;This will provide a more granular depiction as to what is going on within the record itself.&amp;nbsp; But the editing state gets set after the row has been added and the default values event has been raised.&amp;nbsp; So if you have just called the Add() method, it will call the NewRow within the BusinessLayer which raises the OnSetDefaultValues() and the last call it makes is the SetEditingState.&amp;nbsp;</description><pubDate>Mon, 05 Nov 2007 10:46:02 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item></channel></rss>