﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » WinForms (How do I?)  » Show lookup description data in a grid or listview</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Wed, 27 May 2026 16:20:04 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12507.aspx</link><description>Hi,&lt;/P&gt;&lt;P&gt;I am working on a form with a grid or listview which will show data from&amp;nbsp;a related table as a lookup and I would like to show a descritive fields instead of the Foreing Key field value, how can I do this?&lt;/P&gt;&lt;P&gt;In the picture attached, the FK_Appliances in the Grid or Appliance in the List View are the ones I want to show the descriptive field instead of the FK value.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Also, since I am learning SF, I found that the creation of a ListView is a bit difficult than using a GridView for read only data, is there a way to show the grid with empty columns like in the ListView in order to cover the gray area of the grid?&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Thanks!</description><pubDate>Tue, 13 Nov 2007 11:39:51 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12667.aspx</link><description>No problem.&amp;nbsp; You'll end up using those custom properties more than you think ;)</description><pubDate>Tue, 13 Nov 2007 11:39:51 GMT</pubDate><dc:creator>StrataFrame Team</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12602.aspx</link><description>Hi Trent,&lt;P&gt;After a second thought, I decided to try Tim's suggestion to create a Custom Property and after reading Tim's great sample and with the SF help file, I could not believe how easy it was to have&amp;nbsp;2 Custom&amp;nbsp;Field Properties to handle this situation and not have to add a single line of code at the form level, which keep the things simple.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;For the sake of new SF users, here is the code for one of my Custom Field Properties:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[quote][codesnippet]&lt;FONT size=2&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;summary&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' This property will return a formatted Building Address&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;/summary&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;remarks&amp;gt;&amp;lt;/remarks&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&amp;lt;Browsable(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;False&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;), _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;BusinessFieldDisplayInEditor(), _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Description(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"CustomerBuildingAddress"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;), _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;DesignerSerializationVisibility(DesignerSerializationVisibility.Hidden)&amp;gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Public&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ReadOnly&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Property&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; [CustomerBuildingAddress]() &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; System.String&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Get&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Dim&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loBusinessObject &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; BuildingsBO&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;loBusinessObject.FillByPrimaryKey(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.FK_Buildings)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; If&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loBusinessObject.Count = 1 &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Then&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Return&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.Format(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"{0}, {1} {2} {3}"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, loBusinessObject.Street, loBusinessObject.City, loBusinessObject.State, loBusinessObject.Zip)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Else&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Return&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.Empty&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;' Release the Business Object&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;loBusinessObject.Dispose()&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Get&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Property&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;[/codesnippet][/quote]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Once again, big thanks to Tim and Trent for the lecture on how to accomplish this task. :hehe:</description><pubDate>Thu, 08 Nov 2007 21:39:13 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12600.aspx</link><description>It sounds like you do not have the column setup as PopulatedThroughEvent.&amp;nbsp; Verify that and let me know.</description><pubDate>Thu, 08 Nov 2007 17:51:34 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12592.aspx</link><description>Hi,&lt;P&gt;Sorry about that, it was a copy/paste problem, here is the code::cool:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[quote][codesnippet]&lt;FONT size=2&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Private&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; ServiceCallsBO1_BrowseDialog_RowPopulating(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; e &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; MicroFour.StrataFrame.UI.Windows.Forms.RowPopulatingEventArgs) &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Handles&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; ServiceCallsBO1_BrowseDialog.RowPopulating&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; '-- Get the Appliance Name using the FK_Appliances field value.&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; With&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;CType&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(e.BusinessObject, ATR_BO_Library.ServiceCallsAppliancesBO)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Dim&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loAppliancesBO &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; ATR_BO_Library.AppliancesBO&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; e.Values(1).DisplayValue = loAppliancesBO.GetApplianceName(.FK_Appliances)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; '-- Clean Up the new Business Object&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; loAppliancesBO.Dispose()&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;With&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;[/codesnippet][/quote]</description><pubDate>Thu, 08 Nov 2007 15:13:49 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12589.aspx</link><description>Look real close at your code ;)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff&gt;With&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;CType&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(e.BusinessObject, ATR_BO_Library.&lt;FONT color=#ff1111&gt;ServiceCallsAppliancesBO&lt;/FONT&gt;)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Dim&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loBO &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; ATR_BO_Library.&lt;FONT color=#ff1111&gt;AppliancesBO&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; e.Values(1).DisplayValue = loBO.GetApplianceName(.FK_Appliances)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;With&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#1f5080&gt;Here is a tip...it isn't the Browse Dialog :D&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;</description><pubDate>Thu, 08 Nov 2007 14:52:02 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12587.aspx</link><description>Hi Trent,&lt;P&gt;In a Browser Dialog, I need also to show a descriptive field name and tried using the same code in the &lt;FONT size=2&gt;ServiceCallsBO1_BrowseDialog_RowPopulating, but it generates this error:&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;P&gt;[quote][codesnippet]InvalidCastException&lt;BR&gt;&amp;nbsp; Unable to cast object of type 'ATR_BO_Library.ServiceCallsBO' to type 'ATR_BO_Library.ServiceCallsAppliancesBO'.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Source&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; : ATR System&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Stack Trace: &lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at ATR_System.frmServiceCalls.ServiceCallsBO1_BrowseDialog_RowPopulating(RowPopulatingEventArgs e) in E:\Visual Studio 2005\StrataFrame Projects\ATR Systems\ATR System with not security\ATR System\Forms\frmServiceCalls.vb:line 235&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at MicroFour.StrataFrame.UI.Windows.Forms.BrowseDialog&amp;#119;indow.CreateListViewItem()&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at MicroFour.StrataFrame.UI.Windows.Forms.BrowseDialog&amp;#119;indow.LoadBrowseResults()&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at MicroFour.StrataFrame.UI.Windows.Forms.BrowseDialog&amp;#119;indow.ExecuteSearch()&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.ToolStripItem.RaiseEvent(Object key, EventArgs e)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick(EventArgs e)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleMouseUp(MouseEventArgs e)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseUp(MouseEventArgs mea)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message&amp;amp; m, MouseButtons button, Int32 clicks)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.ControlNative&amp;#119;indow.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Native&amp;#119;indow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)&lt;BR&gt;[/codesnippet][/quote]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Here is the code in &lt;FONT size=2&gt;ServiceCallsBO1_BrowseDialog_RowPopulating:&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT size=2&gt;&amp;nbsp;[quote][codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; With&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;CType&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(e.BusinessObject, ATR_BO_Library.ServiceCallsAppliancesBO)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Dim&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loBO &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; ATR_BO_Library.AppliancesBO&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; e.Values(1).DisplayValue = loBO.GetApplianceName(.FK_Appliances)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;With&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;[/codesnippet][/quote]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;What is wrong with this approach in the Browser Dialog? &lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;</description><pubDate>Thu, 08 Nov 2007 14:44:02 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12549.aspx</link><description>[quote][b]Trent L. Taylor (11/07/2007)[/b][hr]&lt;P&gt;I don't know if you knew this, but you can create a parameter and provide the value all in one statement:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]command.Parameters.AddWithValue("@myParm",MyValue).SqlDbType = SqlDbType.VarChar[/codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;It is a handy little trick :D[/quote]&lt;P&gt;Hi Trent, &lt;P&gt;Thanks again, for checking the code.&amp;nbsp; And please do not assume what I would know for know, since I am learning VB.NET, SF, SQL2005 and more at the same time, so there are many things I don't know or fully understand yet. ;)&lt;P&gt;I replaced the two command lines with the single one and it is much cleaner.&amp;nbsp; I also kind a like the Scalar methods now that I know they exist :D</description><pubDate>Wed, 07 Nov 2007 18:46:59 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12543.aspx</link><description>It looks good.&amp;nbsp; It depends on what I am trying to accomplish, but I use a lot of scalar methods for this type of thing since there is little overhead.&amp;nbsp; However, if there could be a lot of records coming back, then it is usually a good idea to make sure it is included in the query somehow.&amp;nbsp; But you code looks good :)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;I don't know if you knew this, but you can create a parameter and provide the value all in one statement:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]command.Parameters.AddWithValue("@myParm",MyValue).SqlDbType = SqlDbType.VarChar[/codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;It is a handy little trick :D</description><pubDate>Wed, 07 Nov 2007 17:36:36 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12538.aspx</link><description>Hi, &lt;P&gt;For testing purpose in order to see which method will fit better to me, I started with an Scalar method as follow:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[quote][codesnippet]&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;summary&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' Get the Appliance Name using the FK_Appliances field value.&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;/summary&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;param name="e"&amp;gt;&amp;lt;/param&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;remarks&amp;gt;&amp;lt;/remarks&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Private&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lvAppliances_RowPopulating(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; e &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; MicroFour.StrataFrame.UI.Windows.Forms.RowPopulatingEventArgs) &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Handles&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lvAppliances.RowPopulating&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; With&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;CType&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(e.BusinessObject, ATR_BO_Library.ServiceCallsAppliancesBO)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Dim&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loBO &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; ATR_BO_Library.AppliancesBO&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; e.Values(1).DisplayValue = loBO.GetApplianceName(.FK_Appliances)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;With&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;[/codesnippet][/quote]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Some things are different from Trent's post, like e.Column() which does not exist, so I tested e.Values() and that worked just fine! and in the CType() I needed to make reference to a new strong type BO class ATR_BO_Library.ServiceCallsAppliancesBO which is not the way in Trent's post.&lt;P&gt;So far, I think that an Scalar method will make sense for me because the code will be in the BO class, so I can reuse it all the time, and it was pretty simple to implement. &lt;P&gt;Here is the Scalar method code: &lt;P&gt;[quote][codesnippet]&lt;FONT size=2&gt; &lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;summary&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' Get the correct Appliance Name via the PK_Appliances field&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;/summary&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;param name="AppliancePrimaryKey"&amp;gt;&amp;lt;/param&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;returns&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' The Appliance Name as string&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;/returns&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;remarks&amp;gt;&amp;lt;/remarks&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Public&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Function&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; GetApplianceName(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; AppliancePrimaryKey &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Integer&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;) &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; '-- Establish Locals&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;Dim&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loCommand &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; SqlCommand()&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;'-- Build the command&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;loCommand.CommandText = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"SELECT ApplianceName FROM Appliances WHERE PK_Appliances = @Appliances_PK"&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;'-- Create and set the parameters&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;loCommand.Parameters.Add(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"@Appliances_PK"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, SqlDbType.Int)&lt;/P&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;loCommand.Parameters(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"@Appliances_PK"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;).Value = AppliancePrimaryKey&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;'-- Execute the query and return the value&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;Return&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;CType&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.ExecuteScalar(loCommand), &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Function&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;[/codesnippet][/quote] &lt;P&gt;Later on I will try Tim's way using a custom field property.</description><pubDate>Wed, 07 Nov 2007 15:26:01 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12534.aspx</link><description>Hi Tim, Trent,&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Thanks for the ideas, I will play with them now and post result in a bit.:D</description><pubDate>Wed, 07 Nov 2007 12:18:06 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12521.aspx</link><description>Edhy,&lt;/P&gt;&lt;P&gt;It is always nice to get other peoples perspectives as I am on the other side of the fence when it comes to the ListView vs. the Grid.&amp;nbsp; I think that grids have many good uses, but for read-only data, I think they produce too much overhead and too many potential bugs since the grid is so versatile and has so many properties and different types of functionality to meet a wide-spectrum of needs.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;We tried to design our ListView so that read-only data could be loaded very easily.&amp;nbsp; Simply create the columns, determine if the column will be pulled from a field in the BO or populated through an event.&amp;nbsp; For example, you can use the approach that Tim pointed out by creating a custom property...or you can create a scalar method, create a fill method that includes the columns you need, etc. then indicate that column will be "Populated Through Event."&amp;nbsp; You will then handle the RowPopulating event of the ListView and set the column information for each row:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;STRONG&gt;RowPopulatingEvent&lt;/STRONG&gt;&lt;BR&gt;With CType(e.BusinessObject, MyBO)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; e.Columns(1).DisplayValue = CType(.CurrentRow.Item("MyIncludedField"), String)&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; '-- OR&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; e.Columns(1).DisplayValue = .MyCustomProperty&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; '-- OR&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; e.Columns(1).DisplayValue = SomeBO.ExecuteAScalarMethod()&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; '-- OR&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; e.Columns(1).DisplayValue = (.CalcField1 + .CalcField2).ToString("n0")&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;EndWith&lt;/P&gt;&lt;P&gt;As you can see, there are many different ways to pull in data for a column that may come from another table or may be a calcualted field.</description><pubDate>Wed, 07 Nov 2007 09:29:38 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: Show lookup description data in a grid or listview</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost12509.aspx</link><description>Edhy,&lt;/P&gt;&lt;P&gt;I usually create custom field properties on the business object to handle these situations. Refer to the StrataFrame help 'Adding Custom Field Properties'.&amp;nbsp; You can also use a database view.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Here is a sample of a custom field property:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT size=2&gt;&amp;lt;Browsable(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;False&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;), _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;BusinessFieldDisplayInEditor(), _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Description(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"SalesRep Name"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;), _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;DesignerSerializationVisibility(DesignerSerializationVisibility.Hidden)&amp;gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Public&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ReadOnly&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Property&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; [SalesRepName]() &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; System.String&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Get&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Dim&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; ef &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; EmployeeFileBO()&lt;/P&gt;&lt;P&gt;ef.FillByPrimaryKey(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.SalesRep)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; ef.Count = 1 &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Then&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Return&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; ef.LongName&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Else&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Return&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.Empty&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;ef.Dispose()&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Get&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Property&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;/FONT&gt;&amp;nbsp;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;You will need to add a property descriptor if you want to bind the custom field to a grid.&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Protected&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Overrides&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Function&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; GetCustomBindablePropertyDescriptors() &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; MicroFour.StrataFrame.Business.FieldPropertyDescriptor()&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;'-- Create and return a new array of FieldPropertyDescriptor&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;' objects that contains the ReflectionPropertyDescriptor&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;' for the Licence Description field.&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Return&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; MicroFour.StrataFrame.Business.FieldPropertyDescriptor() { _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; MicroFour.StrataFrame.Business.ReflectionPropertyDescriptor( _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"CustServiceRep"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;GetType&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(ClientFileBO))}&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT size=2&gt;End Function.&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT size=2&gt;&amp;nbsp;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;</description><pubDate>Wed, 07 Nov 2007 07:49:17 GMT</pubDate><dc:creator>Tim Dol</dc:creator></item></channel></rss>