﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » WinForms (How do I?)  » Enumerating Object Collections</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Fri, 12 Jun 2026 18:24:22 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>Enumerating Object Collections</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost13194.aspx</link><description>Can someone please confirm that certain collections cannot be enumerated?&amp;nbsp; For example, the SF ListView and any Business Object are not enumerable objects.&amp;nbsp; I am unable to run a foreach statement against these collections.&amp;nbsp; I get an error like this:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;foreach statement cannot operate on variables of type 'MicroFour.StrataFrame.UI.Windows.Forms.ListView' because 'MicroFour.StrataFrame.UI.Windows.Forms.ListView' does not contain a public definition for 'GetEnumerator'&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Are there others that I may need to be aware of?&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Thanks,&lt;BR&gt;Bill</description><pubDate>Sat, 29 Dec 2007 07:23:27 GMT</pubDate><dc:creator>Bill Cunnien</dc:creator></item><item><title>RE: Enumerating Object Collections</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost13205.aspx</link><description>[quote][b]Larry Caylor (12/28/2007)[/b][hr] &lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#1f5080&gt;. . .&amp;nbsp;you can certainlly enumerate the ListView.Items collection&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#1f5080&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;For&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Each&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loItem &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; Windows.Forms.ListViewItem &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;In&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt; Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.ListView1.Items&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;MessageBox.Show(loItem.Tag.ToString)&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Next&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;[/quote]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Thanks a bunch for the reply!&amp;nbsp; Happy New Year!!&lt;/P&gt;&lt;P&gt;I have been working too much lately.&amp;nbsp; I failed to actually point to the Items collection--I was just pointing to the list.&amp;nbsp; Silly me.&amp;nbsp; :Whistling:&amp;nbsp; I need coffee.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT size=2&gt;Thanks,&lt;BR&gt;Bill&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;</description><pubDate>Sat, 29 Dec 2007 07:23:27 GMT</pubDate><dc:creator>Bill Cunnien</dc:creator></item><item><title>RE: Enumerating Object Collections</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost13200.aspx</link><description>You can enumerate StrataFrame business objectes using the GetEnumerable function. The code would look something like;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;For&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Each&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loRow &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; MyBO &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;In&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.MyBO1.GetEnumerable&lt;BR&gt;&lt;FONT size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; MessageBox.Show(loRow.cust_LastName)&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Next&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#1f5080&gt;I'm not clear on what you mean by enumerating the ListView since you can certainlly enumerate the ListView.Items collection&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#1f5080&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;For&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Each&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loItem &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; Windows.Forms.ListViewItem &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;In&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt; Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.ListView1.Items&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;MessageBox.Show(loItem.Tag.ToString)&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Next&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#1f5080&gt;Where ListView1 is type MicroFour.StrataFrame.UI.Windows.Forms.ListView&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;P&gt;-Larry&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#1f5080&gt;&lt;/FONT&gt;&amp;nbsp;&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;</description><pubDate>Fri, 28 Dec 2007 18:55:15 GMT</pubDate><dc:creator>Larry Caylor</dc:creator></item></channel></rss>