﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » WebForms (How do I?)  » Custom field, WebBBS and AspxGridView - Column is not exist</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Tue, 09 Jun 2026 04:12:52 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>Custom field, WebBBS and AspxGridView - Column is not exist</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost18110.aspx</link><description>Hi,&lt;br&gt;
I have created custom property in my BO, attach it to WebBBS and bind to AspxGridView. I hit error that "Column 'myCustomField' does not exist in System.Data.DataView".&lt;br&gt;
&lt;br&gt;
Any ideas? Urgent!&lt;br&gt;
&lt;br&gt;
Thank you</description><pubDate>Tue, 29 Jul 2008 10:35:38 GMT</pubDate><dc:creator>Chan</dc:creator></item><item><title>RE: Custom field, WebBBS and AspxGridView - Column is not exist</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost18192.aspx</link><description>This looks to be a very simple problem.&amp;nbsp; Your code is a bit confusing as you are creating a new BO instance inside of the BO you are referencing.&amp;nbsp; So this is a bit confusing.&amp;nbsp; Secondly, you are seeking inside of the property itself, which again, could cause all types of problems and is definitely not recommended.&amp;nbsp; Your code should look more like this:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]public System.String ApproverCode&lt;/P&gt;&lt;P&gt;{&lt;BR&gt;get&lt;BR&gt;{&lt;BR&gt;Guid id = this.CurrentRow["ApproverId"] == DBNull.Value ? Guid.Empty : (Guid)this.CurrentRow["ApproverId"];&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;if (id != null)&lt;BR&gt;{&lt;BR&gt;&amp;nbsp;//-- Obviously you will want to call another internal method.&amp;nbsp; But you should get the idea.&amp;nbsp; Calling&lt;BR&gt;&amp;nbsp;//-- a scalar method would be faster and cleaner than your other code. &lt;BR&gt;&amp;nbsp;return (string)Me.ExecuteScalar("SELECT code FROM WhateverTable WHERE mycriteria = @mycritera);&lt;/P&gt;&lt;P&gt;}&lt;BR&gt;else&lt;BR&gt;{&lt;BR&gt;&amp;nbsp;return string.Empty;&lt;BR&gt;}}}[/codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;If you can't get it to work, then post a sample that reproduces the problem instead of posting code snippetts.&amp;nbsp; Thanks.</description><pubDate>Tue, 29 Jul 2008 10:35:38 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: Custom field, WebBBS and AspxGridView - Column is not exist</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost18158.aspx</link><description>Hi,&lt;/P&gt;&lt;P&gt;I&amp;nbsp;encounter error message when I try&amp;nbsp;to bind a DropDownList in a GridView to a BO Custom Bindable Property.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;U&gt;&lt;STRONG&gt;My Custom Bindable Property in BO:&lt;/STRONG&gt;&lt;/U&gt;&lt;/P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;P&gt;protected&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;override&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;FieldPropertyDescriptor&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;FONT color=#000000&gt;[] GetCustomBindablePropertyDescriptors()&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;{&lt;/P&gt;&lt;BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;return&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;new&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;FieldPropertyDescriptor&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;[]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;{&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;new&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;ReflectionPropertyDescriptor&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"ApproverCode"&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;typeof&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;RouteGroupBO&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;))&lt;/P&gt;&lt;P&gt;};&lt;/P&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;P&gt;}&lt;/P&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;[&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;Browsable&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;false&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;),&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;BusinessFieldDisplayInEditor&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(),&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;Description&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"ApproverCode"&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;),&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;DesignerSerializationVisibility&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;DesignerSerializationVisibility&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.Hidden)]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;public&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; System.&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; ApproverCode&lt;/P&gt;&lt;P&gt;{&lt;/P&gt;&lt;BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;get&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;{&lt;/P&gt;&lt;BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;P&gt;_approver = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;new&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;ApproverBO&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;();&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;Guid&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; id = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;this&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.CurrentRow[&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"ApproverId"&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;] == &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;DBNull&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.Value ? &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;Guid&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.Empty : (&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;Guid&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;)&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;this&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.CurrentRow[&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"ApproverId"&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;];&lt;/P&gt;&lt;P&gt;_approver.FillById(id);&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;if&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; (_approver.MoveFirst())&lt;/P&gt;&lt;P&gt;{&lt;/P&gt;&lt;BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;return&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _approver.ApproverCode;&lt;/P&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;P&gt;}&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;else&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;{&lt;/P&gt;&lt;BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;return&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;string&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.Empty;&lt;/P&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;P&gt;}&lt;/P&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;P&gt;}&lt;/P&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;P&gt;}&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;STRONG&gt;&lt;U&gt;ERROR MESSAGE AT ASPX PAGE (DEBUG MODE):&lt;/U&gt;&lt;/STRONG&gt;&lt;/P&gt;&lt;P dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&amp;lt;ItemTemplate&amp;gt;&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &amp;lt;asp:Label ID="lblApproverCode" runat="server" &lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Text='&amp;lt;%# Bind("ApproverCode") %&amp;gt;'&amp;gt;&amp;lt;/asp:Label&amp;gt;&lt;BR&gt;&amp;lt;/ItemTemplate&amp;gt;&lt;/P&gt;&lt;P dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;STRONG&gt;DataBinding: 'System.Data.DataRowView' does not contain a property with the name 'ApproverCode'.&lt;/STRONG&gt;&lt;/P&gt;&lt;P dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;U&gt;&lt;/U&gt;&amp;nbsp;&lt;/P&gt;&lt;P dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;However, it simply run fine&amp;nbsp;with this.MyBoInstance.MyCustomField. Help...&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;</description><pubDate>Tue, 29 Jul 2008 01:08:23 GMT</pubDate><dc:creator>ChanKK</dc:creator></item><item><title>RE: Custom field, WebBBS and AspxGridView - Column is not exist</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost18131.aspx</link><description>The only reason that you would get this error is:&lt;/P&gt;&lt;OL&gt;&lt;LI&gt;You are attempting to access the BO like this: MyBO.Item("MyField") and you do not have a descriptor.&amp;nbsp; Even still, you would want to pull it from the table like this: MyBO.CurrentRow.Item("MyField")&lt;/LI&gt;&lt;LI&gt;You do not have a type descriptor as mentioned by Juan&lt;/LI&gt;&lt;/OL&gt;</description><pubDate>Mon, 28 Jul 2008 14:18:28 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: Custom field, WebBBS and AspxGridView - Column is not exist</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost18125.aspx</link><description>Make sure that your FieldPropertyDescriptors have been defined in your BO, like this:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]&lt;BR&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;protected&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;override&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;FieldPropertyDescriptor&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;FONT color=#000000&gt;[] GetCustomBindablePropertyDescriptors()&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;{&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;return&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;new&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;FieldPropertyDescriptor&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;[] &lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; { &lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;new&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;ReflectionPropertyDescriptor&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"myCustomField"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;typeof&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#2b91af size=2&gt;MyBO&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;))&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;};&lt;BR&gt;}&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;[/codesnippet]</description><pubDate>Mon, 28 Jul 2008 13:58:19 GMT</pubDate><dc:creator>Bill Cunnien</dc:creator></item></channel></rss>