﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » WinForms (How do I?)  » RichTextToolStrip, where is localization?</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Tue, 09 Jun 2026 03:59:37 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20134.aspx</link><description>Hi,&lt;P&gt;I can't find any localization for the RichTextToolStrip... :unsure: Is it missing ?</description><pubDate>Fri, 17 Oct 2008 12:20:04 GMT</pubDate><dc:creator>Michel Levy</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20197.aspx</link><description>Thanks Trent (and all SF Team)</description><pubDate>Fri, 17 Oct 2008 12:20:04 GMT</pubDate><dc:creator>Michel Levy</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20193.aspx</link><description>No, I will add this to the list.</description><pubDate>Fri, 17 Oct 2008 09:34:35 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20184.aspx</link><description>in RichTextToolstrip.Designer.vb,&lt;P&gt;[codesnippet]&lt;BR&gt;&lt;FONT color=#0000ff&gt;Friend&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;WithEvents&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; brwImage &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; System.Windows.Forms.OpenFileDialog&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.brwImage = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; System.Windows.Forms.OpenFileDialog&lt;BR&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;BR&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;'brwImage&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;'&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=+0&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.brwImage.Filter = &lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=+0&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;FONT style="BACKGROUND-COLOR: #ffffbb"&gt;"Image Files&lt;/FONT&gt;|*.bmp;*.jpg;*.png;*.gif"&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.brwImage.Title =&amp;nbsp;&lt;FONT color=#a31515&gt;"&lt;FONT style="BACKGROUND-COLOR: #ffffbb"&gt;Select Image&lt;/FONT&gt;" &lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;[/codesnippet]&lt;P&gt;&amp;nbsp;&lt;P&gt;highlighted strings need localization</description><pubDate>Thu, 16 Oct 2008 14:40:10 GMT</pubDate><dc:creator>Michel Levy</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20182.aspx</link><description>I don't guess I know what you mean by brwImage.title and brwImage.Filter.</description><pubDate>Thu, 16 Oct 2008 14:14:13 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20180.aspx</link><description>Thanks a lot!&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Did you localize&amp;nbsp;brwImage.Title&amp;nbsp;and brwImage.Filter&amp;nbsp;in this beta?</description><pubDate>Thu, 16 Oct 2008 14:03:23 GMT</pubDate><dc:creator>Michel Levy</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20178.aspx</link><description>I have added 3 new readonly properties that can be overwritten on the RTT that will allow you to provide your custom localization without being overwritten.&amp;nbsp; Here is the context it will appear under in the next update:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]There are 3 new properties on a RichTextToolstrip that can be overwritten when inherited allowing custom localization to be set without being overwritten.&amp;nbsp; These are the UnderlineTooltipText, ItalicTooltipText, and BoldTooltipText properties.[/codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;I will post another beta build later today or early tomorrow that has this included.</description><pubDate>Thu, 16 Oct 2008 13:39:23 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20170.aspx</link><description>&lt;OL&gt;&lt;LI&gt;[quote]This is a static image, so in this case you will want to supply your own images by inheriting the RTS Toolstrip and the setting the images that you want in code.&amp;nbsp; You can do that for the translations as we speak as well also so that you do not have to wait on us.[/quote]&lt;BR&gt;That's what I've done.&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;&lt;/LI&gt;&lt;LI&gt;[quote]&lt;BR&gt;It is in the SetToolbarAvailability method on the RichTextToolstrip class. &lt;BR&gt;[/quote]&lt;BR&gt;OK, but &lt;FONT size=2&gt;SetToolbarAvailability and &lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;_BoldText&amp;nbsp;are Private... so how to do? &lt;/FONT&gt;&lt;/LI&gt;&lt;/OL&gt;</description><pubDate>Thu, 16 Oct 2008 11:29:45 GMT</pubDate><dc:creator>Michel Levy</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20166.aspx</link><description>[quote]Where do you store your tooltiptexts for those 3 buttons corresponding to keystrokes? when disabled, cmdbold shows my tooltip, but when the richtextbox is in editmode, it's &lt;STRONG&gt;your&lt;/STRONG&gt; tooltip which is added before the keystroke?&lt;BR&gt;[/quote]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;It is in the SetToolbarAvailability method on the RichTextToolstrip class.</description><pubDate>Thu, 16 Oct 2008 11:14:39 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20165.aspx</link><description>[quote]Please, don't forget to change the pictures for cmdBold and cmdUnderline, so they must be&amp;nbsp;respectively the letter&amp;nbsp;G and S.[/quote]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;This probably won't happen.&amp;nbsp; This is a static image, so in this case you will want to supply your own images by inheriting the RTS Toolstrip and the setting the images that you want in code.&amp;nbsp; You can do that for the translations as we speak as well also so that you do not have to wait on us.</description><pubDate>Thu, 16 Oct 2008 11:10:37 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20163.aspx</link><description>Thanks Trent,&lt;P&gt;I'll send you french strings (I've translated ToolTipTexts).&lt;BR&gt;Please, don't forget to change the pictures for cmdBold and cmdUnderline, so they must be&amp;nbsp;respectively the letter&amp;nbsp;G and S.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;I needed to use it quickly, so I copy/paste from SF sources into my RichTextToolStrip subclass, but I've 2 issues:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;1) &lt;BR&gt;I could not modify brwImage.Title for localize it, so I create a new OpenFileDialog, and add a method&lt;BR&gt;[codesnippet]&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Private&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; cmdPicture_click(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; sender &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; System.Object, &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; e &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; Windows.Forms.ToolStripItemClickedEventArgs) &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Handles&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.ItemClicked&lt;/P&gt;&lt;BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; e.ClickedItem.Name = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"cmdPicture"&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Then&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Dim&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; rtfControl &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; System.Windows.Forms.RichTextBox = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.ActiveRichTextControl&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; rtfControl &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;IsNot&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Nothing&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Then&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;BLOCKQUOTE dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Dim&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; PictControl &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; System.Windows.Forms.OpenFileDialog&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Dim&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loResult &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; Windows.Forms.DialogResult&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;With&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; PictControl&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; .Filter = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"Fichiers d'Images(*.bmp, *.jpg , *.png , *.gif) |*.bmp;*.jpg;*.png;*.gif"&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; .Title = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;&lt;FONT color=#a31515 size=2&gt;"Quelle Image ?"&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;With&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT size=2&gt;loResult = PictControl.ShowDialog()&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loResult = DialogResult.OK &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Then&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; Me&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.MLSFInsertImageIntoRTF(rtfControl, PictControl.FileName)&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;P dir=ltr&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;If&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;/BLOCKQUOTE&gt;&lt;FONT color=#0000ff&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;P dir=ltr style="MARGIN-RIGHT: 0px"&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;/FONT&gt;[/codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P dir=ltr&gt;But &lt;STRONG&gt;your&lt;/STRONG&gt; brwImage pops up after my PictControl, how to prevent it?&lt;/P&gt;&lt;P dir=ltr&gt;2)&lt;BR&gt;Where do you store your tooltiptexts for those 3 buttons corresponding to keystrokes? when disabled, cmdbold shows my tooltip, but when the richtextbox is in editmode, it's &lt;STRONG&gt;your&lt;/STRONG&gt; tooltip which is added before the keystroke?&lt;BR&gt;Where did you write it? makes me :crazy: !&lt;/P&gt;&lt;P dir=ltr&gt;(please, don't forget I'm beginner in .net :( )&lt;BR&gt;</description><pubDate>Thu, 16 Oct 2008 11:08:47 GMT</pubDate><dc:creator>Michel Levy</dc:creator></item><item><title>RE: RichTextToolStrip, where is localization?</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost20156.aspx</link><description>It looks like this was missed.&amp;nbsp; I will add it to the list.&amp;nbsp; Thanks.</description><pubDate>Thu, 16 Oct 2008 09:32:43 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item></channel></rss>