﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » WinForms (How do I?)  » Need a Value from a DB Table Available to All my Forms</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Mon, 14 Sep 2026 21:06:38 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>Need a Value from a DB Table Available to All my Forms</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30410.aspx</link><description>I have a value stored in one of my DB Tables that I need available for all of my forms. Is there a way I could load the value as my Application loads and then have it Global or Shared for all of the rest of the App?&lt;div&gt;TIA.</description><pubDate>Wed, 12 Oct 2011 08:55:04 GMT</pubDate><dc:creator>Terry Bottorff</dc:creator></item><item><title>RE: Need a Value from a DB Table Available to All my Forms</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30421.aspx</link><description>Yes everyone here deserves a Thumbs Up for the help they give.</description><pubDate>Wed, 12 Oct 2011 08:55:04 GMT</pubDate><dc:creator>Terry Bottorff</dc:creator></item><item><title>RE: Need a Value from a DB Table Available to All my Forms</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30419.aspx</link><description>[quote][b]Terry Bottorff (10/11/2011)[/b][hr]Wow what a cool way to do this. Thank you so much. It's incredible how much you can do.[/quote]&lt;br/&gt;You are welcome, but I must say, everything I am able to do right now in my applications with SF &amp;amp; VB.NET is in part thanks to the great cooperation of many others in the SF forums like Trent, Ivan, Greg, Keith and many others that took their time to share with this community.&amp;nbsp; One way or another they all influence my way to see .Net coming from a VFP environment.</description><pubDate>Tue, 11 Oct 2011 16:29:04 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: Need a Value from a DB Table Available to All my Forms</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30417.aspx</link><description>Wow what a cool way to do this. Thank you so much. It's incredible how much you can do.</description><pubDate>Tue, 11 Oct 2011 15:17:42 GMT</pubDate><dc:creator>Terry Bottorff</dc:creator></item><item><title>RE: Need a Value from a DB Table Available to All my Forms</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30414.aspx</link><description>Hi Terry,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I have a class named AppSettings.vb for this purpose and all you have to do is create a Public Shared ReadOnly property for your table's business object, then you can access your table fields via this property from anywhere in the application, here is part of my AppSettings.vb class:&lt;br/&gt;&lt;span&gt;[codesnippet]&lt;br/&gt;&lt;/span&gt;&lt;pre style="font-family:Consolas;font-size:13;color:black;background:white;"&gt;&lt;span style="color:blue;"&gt;Public&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Class&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:#2b91af;"&gt;AppSettings&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;#Region&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:#a31515;"&gt;"&amp;nbsp;Constructor"&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;Private&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Sub&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;New&lt;/span&gt;()&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Sub&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;#End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Region&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;#Region&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:#a31515;"&gt;"&amp;nbsp;Public&amp;nbsp;Shared&amp;nbsp;Properties&amp;nbsp;"&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:green;"&gt;'--&amp;nbsp;Set&amp;nbsp;the&amp;nbsp;Company&amp;nbsp;Setting&amp;nbsp;Object&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;Public&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Shared&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;ReadOnly&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Property&lt;/span&gt;&amp;nbsp;Company()&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;As&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:#2b91af;"&gt;bizCompany&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;Get&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;Using&lt;/span&gt;&amp;nbsp;bo&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;As&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;New&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:#2b91af;"&gt;bizCompany&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; bo.FillAllRecords()&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;If&lt;/span&gt;&amp;nbsp;bo.Count&amp;nbsp;=&amp;nbsp;0&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Then&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; bo.NewRow()&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; bo.Save()&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;If&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;Return&lt;/span&gt;&amp;nbsp;bo&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Using&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Get&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Property&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&lt;span style="color:blue;"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Class&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&lt;span&gt;[/codesnippet]&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;Then you use the Company's properties like this:&lt;br/&gt;&lt;span style="color:#2b91af;"&gt;AppSettings&lt;/span&gt;.Company.CompanyName&lt;br/&gt;&lt;span style="color:#2b91af;"&gt;AppSettings&lt;/span&gt;.Company.CompanyEmail&lt;br/&gt;Enjoy!!! &lt;br/&gt;&lt;/pre&gt;</description><pubDate>Tue, 11 Oct 2011 13:52:45 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item></channel></rss>