﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » WebForms (How do I?)  » Error when trying to use MicroFour.StrataFrame.Security.Encryption.TripleDESWrapper</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Tue, 09 Jun 2026 03:38:43 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>Error when trying to use MicroFour.StrataFrame.Security.Encryption.TripleDESWrapper</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30777.aspx</link><description>Hi all.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I am trying to use this class to encrypt and decrypt parameters being passed to a web page in the Query String.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I used this code to Encrypt the value of the pk:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I am using this code in my ListView's RowPopulating event to create an "Edit" hyperlink in the first column:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;string&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt; EncrytedSignOffID = _3des.Encrypt(e.BusinessObject[&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;"sign_off_id"&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;].ToString());&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;e.Values[0].DisplayValue = &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;"&amp;lt;a href='EditSignOff.aspx?pk="&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt; + EncrytedSignOffID + &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;"&amp;amp;project_id="&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt; + Request[&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;"pk"&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;] + &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;"'&amp;gt;Edit&amp;lt;/a&amp;gt;"&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;When I click on the hyperlink to go to the Edit Page, I am trying to use this code in the Edit Page's Page_Load&amp;nbsp;to decrypt the PK:&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;MicroFour.StrataFrame.Security.Encryption.&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;TripleDESWrapper&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt; _3des = &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;new&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt; MicroFour.StrataFrame.Security.Encryption.&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;TripleDESWrapper&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;();&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;String&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt; DecryptedSignOffID = _3des.Decrypt(Request[&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;"pk"&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;].ToString());&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;But I wind up with this error instead of the web page:&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;System.FormatException was unhandled by user code&lt;br/&gt;&amp;nbsp; Message=Invalid length for a Base-64 char array.&lt;br/&gt;&amp;nbsp; Source=mscorlib&lt;br/&gt;&amp;nbsp; StackTrace:&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Convert.FromBase64String(String s)&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at MicroFour.StrataFrame.Security.Encryption.TripleDESWrapper.Decrypt(String text)&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at StlCI_new.EditSignOff.Page_Load(Object sender, EventArgs e) in C:\StlCI_new\StlCI_new\StlCI_new\EditSignOff.aspx.cs:line 25&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Web.Util.CalliHelper.EventArgFunctionCaller(IntPtr fp, Object o, Object t, EventArgs e)&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Web.Util.CalliEventHandlerDelegateProxy.Callback(Object sender, EventArgs e)&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Web.UI.Control.OnLoad(EventArgs e)&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Web.UI.Control.LoadRecursive()&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)&lt;br/&gt;&amp;nbsp; InnerException: &lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Can someone help me out here? What do I need to do to make this work?&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;TIA.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Marcia.</description><pubDate>Mon, 16 Apr 2012 03:06:26 GMT</pubDate><dc:creator>Marcia G Akins</dc:creator></item><item><title>RE: Error when trying to use MicroFour.StrataFrame.Security.Encryption.TripleDESWrapper</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost31129.aspx</link><description>Thanks for posting the solution dude. I was also experienced &lt;span id="ctl00_ctlContentPlaceHolder_ctl00_ctlTopic_ctlPanelBar_ctlTopicsRepeater_ctl01_lblFullMessage"&gt;the same kind of problem. But now &lt;/span&gt;&lt;span id="ctl00_ctlContentPlaceHolder_ctl00_ctlTopic_ctlPanelBar_ctlTopicsRepeater_ctl01_lblFullMessage"&gt;I also got this figured out.&lt;/span&gt;</description><pubDate>Mon, 16 Apr 2012 03:06:26 GMT</pubDate><dc:creator>Jeffrey K Cox</dc:creator></item><item><title>RE: Error when trying to use MicroFour.StrataFrame.Security.Encryption.TripleDESWrapper</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30780.aspx</link><description>Here I am talking to myself again :)&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I am posting this just in case someone else runs into the same problem:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I finally got this figured out. All I needed was this on the Decrypt:&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#2b91af size=2 face=Consolas&gt;String&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#000000 size=2 face=Consolas&gt; DecryptedSignOffID = _3des.Decrypt(Request[&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;"pk"&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#000000 size=2 face=Consolas&gt;].Replace(&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;" "&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#000000 size=2 face=Consolas&gt;, &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;"+"&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#000000&gt;));&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;</description><pubDate>Thu, 05 Jan 2012 12:49:46 GMT</pubDate><dc:creator>Marcia G Akins</dc:creator></item></channel></rss>