﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » WinForms (How do I?)  » listview ( refresh)</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Sat, 19 Sep 2026 01:08:38 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>listview ( refresh)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30984.aspx</link><description>hi, &lt;br/&gt;&lt;br/&gt;how can i do ? &lt;br/&gt;&lt;br/&gt;in a form, i have a listview and a textbox. &lt;br/&gt;&lt;br/&gt;The listview is on a businessobject client &lt;br/&gt;&lt;br/&gt;i want in the validated method of the textbox make &lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;If&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt; Bo_clients1.Seek(&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;"raison_sociale = '"&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt; &amp;amp; &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;Me&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;.Tbox2.Text.Trim &amp;amp; &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#a31515 size=2 face=Consolas&gt;"'"&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;) = &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;True&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt; &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;Then&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;Me&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;.ListView1.Requery()&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;　&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;End&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt;&lt;font size=2 face=Consolas&gt; &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;If&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;after the requery, i woud have the listview1 on the current reccord &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;Thanks for your answer &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;Best regards&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;Eric&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&lt;font color=#0000ff size=2 face=Consolas&gt;&amp;nbsp;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;</description><pubDate>Mon, 27 Feb 2012 07:57:09 GMT</pubDate><dc:creator>Eric Leissler</dc:creator></item><item><title>RE: listview ( refresh)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30990.aspx</link><description>You are welcome Eric.&amp;nbsp; Glad it help out.</description><pubDate>Mon, 27 Feb 2012 07:57:09 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: listview ( refresh)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30989.aspx</link><description>many thank's Edhy&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;best regards&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Eric</description><pubDate>Sat, 25 Feb 2012 14:56:51 GMT</pubDate><dc:creator>Eric Leissler</dc:creator></item><item><title>RE: listview ( refresh)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30988.aspx</link><description>Hi Michael,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Thanks for pointing out the FindItemWithText(), I used it before, but after replacing my SF ListView controls with the StrataListView I had to go with the items collection loop since the method FindItemWithText() does not exist in the StrataListView yet &lt;span&gt;:crying:&lt;/span&gt;</description><pubDate>Sat, 25 Feb 2012 14:04:32 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: listview ( refresh)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30987.aspx</link><description>Eric,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;une variante de la solution d'Edhy Rijo (merci Edhy)&lt;br/&gt;a similar way as the solution provided by Edhy Rijo (Thanks Edhy)&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[code]&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;pRE style="FONT-FAMILY: Consolas; BACKGROUND: white; COLOR: black; font-size: 13px"&gt;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Private&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Sub&lt;/span&gt;&amp;nbsp;txtSaisie_TextChanged(sender&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;As&lt;/span&gt;&amp;nbsp;System.&lt;span style="COLOR: #2b91af"&gt;Object&lt;/span&gt;,&amp;nbsp;e&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;As&lt;/span&gt;&amp;nbsp;System.&lt;span style="COLOR: #2b91af"&gt;EventArgs&lt;/span&gt;)&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Handles&lt;/span&gt;&amp;nbsp;txtSaisie.TextChanged&lt;/PRE&gt;&lt;pRE style="FONT-FAMILY: Consolas; BACKGROUND: white; COLOR: black; font-size: 13px"&gt;&lt;pRE style="FONT-FAMILY: Consolas; BACKGROUND: white; COLOR: black; font-size: 13px"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Dim&lt;/span&gt;&amp;nbsp;maSaisie&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;As&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;String&lt;/span&gt;&amp;nbsp;=&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Me&lt;/span&gt;.txtSaisie.Text.ToUpper&lt;/PRE&gt;&lt;pRE style="FONT-FAMILY: Consolas; BACKGROUND: white; COLOR: black; font-size: 13px"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Me&lt;/span&gt;.lstModePaie.FindItemWithText(maSaisie).Selected&amp;nbsp;=&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;True&lt;/span&gt;&lt;/PRE&gt;&lt;pRE style="FONT-FAMILY: Consolas; BACKGROUND: white; COLOR: black; font-size: 13px"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;If&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Not&lt;/span&gt;&amp;nbsp;IsNothing(&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Me&lt;/span&gt;.lstModePaie.SelectedItems(0))&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Then&lt;/span&gt;&lt;/PRE&gt;&lt;pRE style="FONT-FAMILY: Consolas; BACKGROUND: white; COLOR: black; font-size: 13px"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Me&lt;/span&gt;.lstModePaie.SelectedItems(0).EnsureVisible()&lt;/PRE&gt;&lt;pRE style="FONT-FAMILY: Consolas; BACKGROUND: white; COLOR: black; font-size: 13px"&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;If&lt;/span&gt;&lt;/PRE&gt;&lt;pRE style="FONT-FAMILY: Consolas; BACKGROUND: white; COLOR: black; font-size: 13px"&gt;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="COLOR: blue"&gt;Sub&lt;/span&gt;&lt;/PRE&gt;[/code]&lt;/PRE&gt;</description><pubDate>Sat, 25 Feb 2012 12:02:59 GMT</pubDate><dc:creator>Michel Levy</dc:creator></item><item><title>RE: listview ( refresh)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost30986.aspx</link><description>Hi Eric,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;If I understand you correctly, you have a textbox and when the user enter a value you want to show that record selected in the listview, right?&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;If so, you don't have to requery the listview, you have to loop the listview items until you find the correct record, then select it.&amp;nbsp; Here is some code I use in one of my applications that may be what you are looking for:&lt;br/&gt;&lt;span&gt;[codesnippet]&lt;br/&gt;&lt;/span&gt;&lt;pre style="font-family:Consolas;font-size:13;color:black;background:white;"&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Dim&lt;/span&gt;&amp;nbsp;findTextValue&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;As&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;String&lt;/span&gt;&amp;nbsp;=&amp;nbsp;txtFindCustomerName.Text.ToUpper&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;If&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;String&lt;/span&gt;.IsNullOrEmpty(findTextValue)&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Then&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;Exit&amp;nbsp;Sub&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;If&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;With&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Me&lt;/span&gt;.lstQBCustomers&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;For&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Each&lt;/span&gt;&amp;nbsp;item&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;As&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:#2b91af;"&gt;StrataListViewItem&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;In&lt;/span&gt;&amp;nbsp;.Items&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;If&lt;/span&gt;&amp;nbsp;item.SubItems(1).Text.ToUpper.StartsWith(findTextValue)&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;Then&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; item.Selected&amp;nbsp;=&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;True&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; .EnsureVisible(item)&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;Exit&amp;nbsp;Sub&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;If&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;Next&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; &lt;span style="color:blue;"&gt;End&lt;/span&gt;&amp;nbsp;&lt;span style="color:blue;"&gt;With&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&lt;/pre&gt;&lt;span&gt;[/codesnippet]&lt;/span&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Keep in mind that in the above code I am using a StrataListView, so the item is cast as StrataLisviewItem, if you are using the standard SF ListView, then I believe it should be cast to a ListViewItem, also I am specifically comparing the Text value of a SubItem(1), in your case you have to make sure which column value in your listview will be used to locate the searched text.&amp;nbsp; Since you are first locating the record in your Client1 bo via the Seek() method, I would use the Client1 PK, and search the ListViewItem.Tag instead.</description><pubDate>Sat, 25 Feb 2012 11:15:07 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item></channel></rss>