﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » Business Objects and Data Access (How do I?)  » What happens in my BO???</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Thu, 16 Apr 2026 09:37:21 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>What happens in my BO???</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost32751.aspx</link><description>&lt;font color="#000000"&gt;Hi there,&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;&lt;br/&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;who can explain this BO-Behaviour to me?&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;[code]&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt; &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;If&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt; cmbbkz.Text.Trim.Length = 0 &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;Then&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&amp;nbsp; bbo.BKZ = &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;" "&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;End&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt; &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;If&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;If&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt; cmbrgls.Text.Trim.Length = 0 &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;Then&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&amp;nbsp; bbo.RGLS = &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;" "&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;End&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt; &lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;If&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;[/code]&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;&lt;br/&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;Within the form I delete a vakue from the cmbrgls-combobox and want to save my BO. When I reach this snippet, the value of cmbrgls.text&amp;nbsp;is "" , when I reach the second line (&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;bbo.BKZ = &lt;/font&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;&lt;font face="Consolas" size="2"&gt;" "), the&amp;nbsp;text-property changes back to ist value before deletion.&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000" face="Consolas" size="2"&gt;It Looks like the BO sets back ist original value before editing to the control, but why? Because I request the value of another Combobox?&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000" face="Consolas" size="2"&gt;Can anyone explain this to me?&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000" face="Consolas" size="2"&gt;Thanks in advance&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000" face="Consolas" size="2"&gt;Thomas&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;font color="#000000"&gt;&lt;br/&gt;&lt;/font&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;strong&gt;&lt;span&gt;&lt;br/&gt;&lt;/span&gt;&lt;/strong&gt;</description><pubDate>Thu, 04 Dec 2014 15:57:09 GMT</pubDate><dc:creator>Thomas Holste</dc:creator></item><item><title>RE: What happens in my BO???</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost32787.aspx</link><description>Hi Trent, Hi Edhy,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;I noticed this behaviour and was curious why this happens. As I solved my problem in a different way, it is not too important for me. When I have a little bit more time I'll write a Little test-app and come nack with this.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Thanks ro you all for your help&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Thomas</description><pubDate>Thu, 04 Dec 2014 15:57:09 GMT</pubDate><dc:creator>Thomas Holste</dc:creator></item><item><title>RE: What happens in my BO???</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost32780.aspx</link><description>Thomas, what are you trying to accomplish? &amp;nbsp;More than likely the text is being trimmed since there is no other text other than a space.</description><pubDate>Thu, 04 Dec 2014 15:03:29 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: What happens in my BO???</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost32776.aspx</link><description>Hi Thomas,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;[quote][b]Thomas Holste (12/4/2014)[/b][hr]The main question is, why the text-property of one Combo changes back to&amp;nbsp;its original value&amp;nbsp;&amp;nbsp;when the&amp;nbsp;value of another &amp;nbsp;bo-field bound to a another combo-box is assigned.[/quote]&lt;br/&gt;Well, it is very difficult to answer that without seeing your code or a video of your form with the issue.&amp;nbsp; In cases like this with weird behaviors I tend to go to the basics of how the combobox is defined and see if something may have been missed, that is the reason I asked those questions before.</description><pubDate>Thu, 04 Dec 2014 11:18:33 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item><item><title>RE: What happens in my BO???</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost32775.aspx</link><description>Hi Edhy,&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;all combo-bpxes are populated by a BO. The main question is, why the text-property of one Combo changes back to&amp;nbsp;its original value&amp;nbsp;&amp;nbsp;when the&amp;nbsp;value of another &amp;nbsp;bo-field bound to a another combo-box is assigned.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Funny enough this does not happen if I assign a value to a bo-field not used by a combo-box.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Best regards&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Thomas</description><pubDate>Thu, 04 Dec 2014 11:02:27 GMT</pubDate><dc:creator>Thomas Holste</dc:creator></item><item><title>RE: What happens in my BO???</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost32759.aspx</link><description>Hi Thomas, &lt;br/&gt;It may be difficult to fully understand your issue without a video, but I will try.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;Couple of questions about your combobox:&lt;br/&gt;&lt;ol&gt;&lt;li&gt;Is the cmbbkz combobox binded to the bbo.BKZ?&lt;/li&gt;&lt;li&gt;What is the PopulationType used?&lt;br/&gt;&lt;/li&gt;&lt;/ol&gt;If the cmbbkz is binded to the bbo, then you don't need to do any testing or assignment, the SF combobox is binded via the "SelectedValue" property, not the cmbbkz.Text.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;span id="ctl00_ctlContentPlaceHolder_ctl00_ctlTopic_ctlPanelBar_ctlTopicsRepeater_ctl01_lblFullMessage"&gt;&lt;/span&gt;</description><pubDate>Wed, 03 Dec 2014 14:28:47 GMT</pubDate><dc:creator>Edhy Rijo</dc:creator></item></channel></rss>