﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » Business Objects and Data Access (How do I?)  » Error using Custom Field Property for PictureBox</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Wed, 29 Apr 2026 15:51:51 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>Error using Custom Field Property for PictureBox</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost33462.aspx</link><description>&lt;div&gt;&lt;div&gt;&lt;div&gt;&lt;div&gt;&lt;span&gt;I get this error I believe during binding of a Custom Field Property to your PictureBox control. &amp;nbsp;If I break execution right before the field value is returned, it looks correct.&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&lt;span&gt;&lt;br/&gt;&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&lt;span&gt;Error:&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; An error occurred while refreshing the data from field 'IwbProduct.PrimaryImage' to property 'Image' on control '.'&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&lt;span&gt;Inner Exception:&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&lt;span&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; Cannot format the value to the desired type.&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&lt;span&gt;&lt;br/&gt;&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&lt;div&gt;&lt;span&gt;[code]&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; #region Custom Field Properties&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; [Description("Primary Image"), Browsable(false), DesignerSerializationVisibility(DesignerSerializationVisibility.Hidden)]&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; public byte[] PrimaryImage&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; {&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; get&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; {&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; byte[] primaryImage = new byte[0];&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; if (this.Count &amp;gt; 0 &amp;amp;&amp;amp; this.CurrentRow != null)&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; {&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; using (IwbProductImages iwbProductImages = new IwbProductImages())&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; {&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; primaryImage = iwbProductImages.GetPrimaryImage(this.Guid);&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; }&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; }&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; return primaryImage;&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; }&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; }&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; #endregion&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; /// &amp;lt;summary&amp;gt;&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; /// Provider property descriptors for the custom bindable fields&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; /// &amp;lt;/summary&amp;gt;&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; protected override MicroFour.StrataFrame.Business.FieldPropertyDescriptor[] GetCustomBindablePropertyDescriptors()&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; {&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; //-- Return the array of property descriptors&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; return new MicroFour.StrataFrame.Business.FieldPropertyDescriptor[] { new ReflectionPropertyDescriptor("PrimaryImage", typeof(IwbProduct)) };&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; }&lt;div&gt;[/code]&lt;div&gt;&lt;div&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;Thanks,&lt;div&gt;Chris</description><pubDate>Thu, 23 Mar 2017 08:40:40 GMT</pubDate><dc:creator>Chris Diesel</dc:creator></item><item><title>RE: Error using Custom Field Property for PictureBox</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost33474.aspx</link><description>&lt;div&gt;Any time the property get throws an error during binding, it wraps it in the binding exception that you're getting.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;You'll need to store off the data into a byte[] and check it's length to make sure there's actually data. &amp;nbsp;While you're at it, you might as well catch any exceptions and return a placeholder if you encounter one.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;&lt;div&gt;public System.Drawing.Bitmap PrimaryImage&lt;div&gt;{&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;	&lt;/span&gt;get&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;	&lt;/span&gt;{&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;		&lt;/span&gt;if (this.Count &amp;gt; 0 &amp;amp;&amp;amp; this.CurrentRow != null)&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;		&lt;/span&gt;{&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;			&lt;/span&gt;try&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;			&lt;/span&gt;{&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;				&lt;/span&gt;using (IwbProductImages iwbProductImages = new IwbProductImages())&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;				&lt;/span&gt;{&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;					&lt;/span&gt;byte[] imageData = iwbProductImages.GetPrimaryImage(this.Guid);&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;					&lt;/span&gt;if ((imageData?.Length ?? 0) &amp;gt; 0)&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;					&lt;/span&gt;{&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;						&lt;/span&gt;using(MemoryStream ms = new MemoryStream(imageData))&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;						&lt;/span&gt;{&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;							&lt;/span&gt; return new System.Drawing.Bitmap(ms);&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;						&lt;/span&gt;}&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;					&lt;/span&gt;}&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;					&lt;/span&gt;else&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;					&lt;/span&gt;{&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;						&lt;/span&gt;//-- There is no image, so return either nothing or a placeholder&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;						&lt;/span&gt;return null;&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;						&lt;/span&gt;//return My.Resources.NoImagePlaceholder;&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;					&lt;/span&gt;}&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;				&lt;/span&gt;}&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;			&lt;/span&gt;catch&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;			&lt;/span&gt;{&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;				&lt;/span&gt;//-- There was some error loading the image, so return either nothing or a placeholder&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;				&lt;/span&gt;return My.Resources.ErrorImagePlaceholder;&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;				&lt;/span&gt;//return null;&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;			&lt;/span&gt;}&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;		&lt;/span&gt;}&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;		&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;		&lt;/span&gt;//-- No current row in the BO&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;		&lt;/span&gt;return null;&lt;div&gt;&lt;span class="Apple-tab-span" style="white-space:pre"&gt;	&lt;/span&gt;}&lt;div&gt;}</description><pubDate>Thu, 23 Mar 2017 08:40:40 GMT</pubDate><dc:creator>StrataFrame Team</dc:creator></item><item><title>RE: Error using Custom Field Property for PictureBox</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost33473.aspx</link><description>That worked great when there is an image to display. &amp;nbsp;Having problems dealing with no image though. &amp;nbsp;I get the same error listed above when it returns null. &amp;nbsp;Any ideas on that?&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;Thanks!!!</description><pubDate>Thu, 23 Mar 2017 08:27:49 GMT</pubDate><dc:creator>Chris Diesel</dc:creator></item><item><title>RE: Error using Custom Field Property for PictureBox</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost33466.aspx</link><description>Thank you so much!!!! &amp;nbsp;&lt;span&gt;:)&lt;/span&gt;</description><pubDate>Mon, 20 Mar 2017 15:03:28 GMT</pubDate><dc:creator>Chris Diesel</dc:creator></item><item><title>RE: Error using Custom Field Property for PictureBox</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost33464.aspx</link><description>The Image property on the PictureBox is a System.Drawing.Bitmap, not a byte[]. &amp;nbsp;You'll need to change the property to return a System.Drawing.Bitmap.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;You'll then need to convert your byte[] to a Bitmap using by wrapping it in a MemoryStream.&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;&lt;span style="font-family: monospace; font-size: 13.3333px; white-space: pre; background-color: rgb(249, 250, 252);"&gt;        public System.Drawing.Bitmap PrimaryImage&lt;/span&gt;&lt;div style="font-family: monospace; font-size: 13.3333px; white-space: pre; background-color: rgb(249, 250, 252);"&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; {&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; get&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; {&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; if (this.Count &amp;gt; 0 &amp;amp;&amp;amp; this.CurrentRow != null)&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; {&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; using (IwbProductImages iwbProductImages = new IwbProductImages())&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; {&lt;div&gt;&lt;span style="font-size: 13.3333px;"&gt;                        using(MemoryStream ms = new MemoryStream(&lt;/span&gt;&lt;span style="font-size: 13.3333px;"&gt;iwbProductImages.GetPrimaryImage(this.Guid)&lt;/span&gt;&lt;span style="font-size: 13.3333px;"&gt;))&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&lt;div&gt;                        {&lt;div&gt;                            return new System.Drawing.Bitmap(ms);&lt;div&gt;                        }&lt;div&gt;&lt;span style="font-size: 13.3333px;"&gt;                    }&lt;/span&gt;&lt;br style="font-size: 13.3333px;"&gt;&lt;div style="font-size: 13.3333px;"&gt;&lt;div&gt;    &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; }&lt;br/&gt;&lt;br/&gt;&lt;div&gt;                return null;&lt;br/&gt;&lt;span style="font-size: 13.3333px;"&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; }&lt;/span&gt;&lt;div&gt;&lt;div&gt;&amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; &amp;nbsp; }</description><pubDate>Mon, 20 Mar 2017 07:25:53 GMT</pubDate><dc:creator>StrataFrame Team</dc:creator></item></channel></rss>