﻿<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum » StrataFrame Application Framework - V1 » Business Objects and Data Access (How do I?)  » Huge Strings in Oracle or Varchar2(4000)</title><generator>InstantForum 2017-1 Final</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>StrataFrame Forum</webMaster><lastBuildDate>Tue, 09 Jun 2026 22:54:26 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>Huge Strings in Oracle or Varchar2(4000)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost5420.aspx</link><description>I am trying to bring a string down that is in a field that is Varchar2(4000).&lt;P&gt;In the BO Mappper, I think the only thing that the type can be is a string.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&amp;lt;Browsable(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;False&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;), _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;BusinessFieldDisplayInEditor(), _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Description(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"CSIGSTRING"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;), _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;DesignerSerializationVisibility(DesignerSerializationVisibility.Hidden)&amp;gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Public&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Property&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; [CSIGSTRING]() &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; System.String&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Get&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Return&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;CType&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.CurrentRow.Item(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"CSIGSTRING"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;), System.String) ' Errors out here'&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Get&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Set&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; value &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; System.String)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.CurrentRow.Item(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"CSIGSTRING"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;) = value&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Set&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Property&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;P&gt;[/codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;I know this is a huge string but it is the value of a signature.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;What can I do to make this work&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Thanks in advance</description><pubDate>Tue, 19 Dec 2006 17:55:34 GMT</pubDate><dc:creator>LeRoy Jackson, Jr.</dc:creator></item><item><title>RE: Huge Strings in Oracle or Varchar2(4000)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost5427.aspx</link><description>I am glad you got going.&amp;nbsp;</description><pubDate>Tue, 19 Dec 2006 17:55:34 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: Huge Strings in Oracle or Varchar2(4000)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost5426.aspx</link><description>Ok There is more than one way to skin a cat :-)&lt;P&gt;It was my Sytax with Oracle So I did a String.Format instead.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;This Worked:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;P&gt;Public&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; FillbyKeys(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; lcCompany &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;FONT color=#000000&gt;, _&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lcWarehouse &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lcBol_no &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lcSo_no &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Dim&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loCommand &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; OracleCommand()&lt;/P&gt;&lt;P&gt;loCommand.CommandText = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.Format(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"Select * from RFI.BOL_SIGNATURE "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"where company = '{0}' "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"and warehouse = '{1}' "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"and bol_no = {2} "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _ ' Notice the Quotes taken away&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"and so_no = {3} "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _ ' Notice the Quotes taken away&lt;/P&gt;&lt;P&gt;, lcCompany, lcWarehouse, lcBol_no, lcSo_no)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.FillDataTable(loCommand)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;P&gt;[/codesnippet]&lt;P&gt;&amp;nbsp;&lt;P&gt;Thanks for pointing me in the right direction.</description><pubDate>Tue, 19 Dec 2006 17:53:45 GMT</pubDate><dc:creator>LeRoy Jackson, Jr.</dc:creator></item><item><title>RE: Huge Strings in Oracle or Varchar2(4000)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost5425.aspx</link><description>I would have to setup an Oracle test, but at first glance, it looks like your CommandText is wrong.&amp;nbsp; You have the variables surrounding the parameters.&amp;nbsp; This will more than likely produce an error....I know that it will in SQL Server and every other ANSI 92 query language.&lt;/P&gt;&lt;P&gt;You Have:&lt;BR&gt;&lt;FONT color=#800000&gt;" and so_no = '@so_no' "&lt;/FONT&gt;&lt;BR&gt;&lt;BR&gt;Should Be:&lt;BR&gt;&lt;FONT color=#800000&gt;" and so_no = @so_no"&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;This will be true for every other parameter as well.&amp;nbsp; The exception given to you is a valid error, Oracle does not know what to do with the parameters because the command text is wrong.&lt;BR&gt;</description><pubDate>Tue, 19 Dec 2006 17:34:59 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: Huge Strings in Oracle or Varchar2(4000)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost5424.aspx</link><description>I just Have a button that on the click Does This:&lt;P&gt;[codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;P&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt;.BoL_Signature1.FillbyKeys(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;FONT color=#000000&gt;.txtCompany.Text, _&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.txtWarehouse.Text, _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.txtBolNo.Text, _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.txtSoNo.Text)&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;P&gt;[/codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;I changed my FillbyKeys Method from &lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Public&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; FillbyKeys(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; lcCompany &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;FONT color=#000000&gt;, _&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lcWarehouse &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lcBol_no &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lcSo_no &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Dim&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loCommand &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; OracleCommand()&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&amp;nbsp;&lt;FONT size=2&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;loCommand.CommandText = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.Format(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"Select * from RFI.BOL_SIGNATURE "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"where company = '{0}' "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"and warehouse = '{1}' "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"and bol_no = '{2}' "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"and so_no = '{3}'"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;, lcCompany, lcWarehouse, lcWarehouse, lcBol_no, lcSo_no)&lt;/FONT&gt;&amp;nbsp;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.FillDataTable(loCommand)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;P&gt;[/codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;to look like this&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;P&gt;Public&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; FillbyKeys(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; lcCompany &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;FONT color=#000000&gt;, _&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lcWarehouse &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lcBol_no &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; lcSo_no &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;String&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Dim&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; loCommand &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; OracleCommand()&lt;/P&gt;&lt;P&gt;loCommand.CommandText = &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"Select * from RFI.BOL_SIGNATURE "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"where company = '@Company' "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;" and warehouse = '@warehouse' "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;" and bol_no = '@bol_no' "&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; _&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&amp;amp; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;" and so_no = '@so_no' "&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;loCommand.Parameters.Add(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"@Company"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, OracleType.VarChar)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;loCommand.Parameters(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"@Company"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;).Value = lcCompany&lt;/P&gt;&lt;P&gt;loCommand.Parameters.Add(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"@warehouse"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, OracleType.VarChar)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;loCommand.Parameters(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"@warehouse"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;).Value = lcWarehouse&lt;/P&gt;&lt;P&gt;loCommand.Parameters.Add(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"@bol_no"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, OracleType.VarChar)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;loCommand.Parameters(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"@bol_no"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;).Value = lcBol_no&lt;/P&gt;&lt;P&gt;loCommand.Parameters.Add(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"@so_no"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;, OracleType.VarChar)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;loCommand.Parameters(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"@so_no"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;).Value = lcSo_no&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Me&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;.FillDataTable(loCommand)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;P&gt;[/codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;Now it gives me this Error on the Me.FillDataTable(loCommand) :&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;System.Data.OracleClient.OracleException was unhandled by user code&lt;BR&gt;&amp;nbsp; ErrorCode=-2146232008&lt;BR&gt;&amp;nbsp; Message="ORA-01036: illegal variable name/number&lt;BR&gt;"&lt;BR&gt;&amp;nbsp; Source="System.Data.OracleClient"&lt;BR&gt;&amp;nbsp; StackTrace:&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Data.OracleClient.OracleConnection.CheckError(OciErrorHandle errorHandle, Int32 rc)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Data.OracleClient.OracleParameterBinding.Bind(OciStatementHandle statementHandle, NativeBuffer parameterBuffer, OracleConnection connection, Boolean&amp;amp; mustRelease, SafeHandle&amp;amp; handleToBind)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Data.OracleClient.OracleCommand.Execute(OciStatementHandle statementHandle, CommandBehavior behavior, Boolean needRowid, OciRowidDescriptor&amp;amp; rowidDescriptor, ArrayList&amp;amp; resultParameterOrdinals)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Data.OracleClient.OracleCommand.Execute(OciStatementHandle statementHandle, CommandBehavior behavior, ArrayList&amp;amp; resultParameterOrdinals)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Data.OracleClient.OracleCommand.ExecuteReader(CommandBehavior behavior)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Data.OracleClient.OracleCommand.ExecuteDbDataReader(CommandBehavior behavior)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Data.Common.DbCommand.System.Data.IDbCommand.ExecuteReader(CommandBehavior behavior)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Data.Common.DbDataAdapter.FillInternal(DataSet dataset, DataTable[] datatables, Int32 startRecord, Int32 maxRecords, String srcTable, IDbCommand command, CommandBehavior behavior)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Data.Common.DbDataAdapter.Fill(DataTable[] dataTables, Int32 startRecord, Int32 maxRecords, IDbCommand command, CommandBehavior behavior)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Data.Common.DbDataAdapter.Fill(DataTable dataTable)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at MicroFour.StrataFrame.Data.DbDataSourceItem.GetDataTable(DbCommand Command, OnChangeEventHandler CallBack)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at MicroFour.StrataFrame.Data.DataLayer.GetDataTable(DbCommand Command, Boolean RegisterNotification)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at MicroFour.StrataFrame.Business.BusinessLayer.FillDataTable(DbCommand CommandToExecute)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at BOL_BO.BOL_Signature.FillbyKeys(String lcCompany, String lcWarehouse, String lcBol_no, String lcSo_no) in C:\VsNetProjects\StrataFrameProjects\BOL_NET\BOL_BO\BOL_BO\BOL_Signature.vb:line 94&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at BOL_Win.Bol_sigTest.Button1_Click(Object sender, EventArgs e) in C:\VsNetProjects\StrataFrameProjects\BOL_NET\BOL_Win\BOL_Win\Bol_sigTest.vb:line 4&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message&amp;amp; m, MouseButtons button, Int32 clicks)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)&lt;BR&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[/codesnippet]&lt;P&gt;But all of the Types are Strings or Varchar2&lt;P&gt;So what type could it be looking for?</description><pubDate>Tue, 19 Dec 2006 17:28:42 GMT</pubDate><dc:creator>LeRoy Jackson, Jr.</dc:creator></item><item><title>RE: Huge Strings in Oracle or Varchar2(4000)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost5423.aspx</link><description>This does not have anything to do with the data type or the back-end.&amp;nbsp; What are you trying to do prior to getting the error?&amp;nbsp; Are you trying to set the value of the field.&amp;nbsp; It looks like you are trying to update the field without having a record loaded.&amp;nbsp; You either need to add a new row or load an existing row before you can set the property.</description><pubDate>Tue, 19 Dec 2006 17:03:06 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: Huge Strings in Oracle or Varchar2(4000)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost5422.aspx</link><description>Here is the execption&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[codesnippet]&lt;/P&gt;&lt;P&gt;MicroFour.StrataFrame.Business.BusinessLayerException was unhandled by user code&lt;BR&gt;&amp;nbsp; Message="The CurrentRow could not be evaluated because the CurrentRowIndex is out of range.&amp;nbsp; Business object record count: 0.&amp;nbsp; CurrentRowIndex: -1."&lt;BR&gt;&amp;nbsp; Source="MicroFour StrataFrame Business"&lt;BR&gt;&amp;nbsp; StackTrace:&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at MicroFour.StrataFrame.Business.BusinessLayer.get_CurrentRow()&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at BOL_BO.BOL_Signature.get_CSIGSTRING() in C:\VsNetProjects\StrataFrameProjects\BOL_NET\BOL_BO\BOL_BO\BOL_Signature.Designer.vb:line 257&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at BOL_Win.Bol_sigTest.Button1_Click(Object sender, EventArgs e) in C:\VsNetProjects\StrataFrameProjects\BOL_NET\BOL_Win\BOL_Win\Bol_sigTest.vb:line 20&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message&amp;amp; m, MouseButtons button, Int32 clicks)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message&amp;amp; m)&lt;BR&gt;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp;&amp;nbsp; at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)&lt;BR&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;[/codesnippet]</description><pubDate>Tue, 19 Dec 2006 17:00:49 GMT</pubDate><dc:creator>LeRoy Jackson, Jr.</dc:creator></item><item><title>RE: Huge Strings in Oracle or Varchar2(4000)</title><link>http://forum.strataframe.net/FindPost5421.aspx</link><description>What is the error that you are getting?&amp;nbsp; Could you please provide the exception (an any inner exceptions) that occur?&amp;nbsp; Thanks.</description><pubDate>Tue, 19 Dec 2006 16:57:24 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item></channel></rss>