﻿<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?><rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/"><channel><title>StrataFrame Forum / StrataFrame Application Framework / WinForms (How do I?)  / Localizing of MaintenanceFormToolStrip / Latest Posts</title><generator>InstantForum.NET v4.1.4</generator><description>StrataFrame Forum</description><link>http://forum.strataframe.net/</link><webMaster>forum@strataframe.net</webMaster><lastBuildDate>Tue, 02 Dec 2008 15:39:01 GMT</lastBuildDate><ttl>20</ttl><item><title>RE: Localizing of MaintenanceFormToolStrip</title><link>http://forum.strataframe.net/Topic2176-7-1.aspx</link><description>We have some developers create a sealed class that has a method that accepts and sets the items on a Maintenance Form Toolstrip.  This way you do not have to "re-invent the wheel" every time need to localize the bar.  Below is an example class definition.&lt;/P&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;&lt;P&gt;Public&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;NotInheritable&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Class&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;FONT color=#000000&gt; AppBasics&lt;/FONT&gt;&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;    ''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;summary&amp;gt;&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;    ''' Seals the class&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;    ''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;/summary&amp;gt;&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;    ''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;remarks&amp;gt;&amp;lt;/remarks&amp;gt;&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;    Private&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;New&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;()&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;    End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;    ''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;summary&amp;gt;&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;    ''' Sets the maintenance form toolbar buttons localization items&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;    ''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;/summary&amp;gt;&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;    ''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;param name="MyBar"&amp;gt;&amp;lt;/param&amp;gt;&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;    ''' &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#808080 size=2&gt;&amp;lt;remarks&amp;gt;&amp;lt;/remarks&amp;gt;&lt;BR&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;    Public&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Shared&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; SetToolstripTextValues(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;ByVal&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; MyBar &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;As&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; MicroFour.StrataFrame.UI.Windows.Forms.MaintenanceFormToolStrip)&lt;BR&gt;        MyBar.Items(0).Text = MicroFour.StrataFrame.UI.Localization.RetrieveTextValue(&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#800000 size=2&gt;"MyNewToolbarKey"&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;)&lt;/P&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#008000 size=2&gt;        ' Set the remaining bar items&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt;&lt;P&gt;&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;    End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Sub&lt;/P&gt;&lt;P&gt;End&lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#000000 size=2&gt; &lt;/FONT&gt;&lt;FONT color=#0000ff size=2&gt;Class&lt;/P&gt;&lt;/FONT&gt;</description><pubDate>Sun, 13 Aug 2006 09:17:42 GMT</pubDate><dc:creator>Trent L. Taylor</dc:creator></item><item><title>RE: Localizing of MaintenanceFormToolStrip</title><link>http://forum.strataframe.net/Topic2176-7-1.aspx</link><description>If there is not a Localization Key property on the control, you can pogrammatically set the text to a localized value by retrieving it through the MicroFour.StrataFrame.UI.Localization.RetrieveTextValue(Key) method.  So, in the load of the form you can set the property like this:&lt;/P&gt;&lt;P&gt;private void Form_Load(object sender, EventArgs e)&lt;BR&gt;{&lt;BR&gt;    this.MaintenanceFormToolstrip1.Item(0).Text = Localization.RetrieveTextValue("NewText");&lt;BR&gt;    this.MaintenanceFormToolstrip1.Item(0).ToolTip = &lt;BR&gt;        Localization.RetrieveTextValue("NewToolTip");&lt;BR&gt;}&lt;/P&gt;&lt;P&gt;You can also subclass any control and code the localization into that.</description><pubDate>Sun, 13 Aug 2006 08:17:28 GMT</pubDate><dc:creator>Ben Chase</dc:creator></item><item><title>Localizing of MaintenanceFormToolStrip</title><link>http://forum.strataframe.net/Topic2176-7-1.aspx</link><description>I am evaluating StrataFrame and making some experiences with the tutorial and help. &lt;br&gt;&lt;br&gt;Concerning the concept of localizing I have the following question:&lt;br&gt;&lt;br&gt;How to translate the text, tooltip etc. of the MaintenanceFormToolStrip with the message editor?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Is there a alternate way, to achieve this?&lt;br&gt;&lt;br&gt;Many Thanks&lt;br&gt;&lt;br&gt;_p_</description><pubDate>Sun, 13 Aug 2006 00:48:08 GMT</pubDate><dc:creator>Peter Hecker</dc:creator></item></channel></rss>